Remiss på SOU 2016:2 Effektiv vård

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast den 9 maj!

Remissyttranden ska lämnas till Socialdepartementet senast 27 maj 2016.

Remissmöte hålls den 15 mars klockan 13-16 på Handikappförbundens kansli. På mötet hanteras även remisserna:

• Fråga patienten! Nya perspektiv i klagomål och tillsyn. SOU 2015:102
  • Träning ger färdighet - Koncentrera vården för patientens bästa. SOU 2015:98

Anmälan: via webbformulär/anmälan

Regeringen beslutade den 21 november 2013 att tillkalla en nationell samordnare med uppdrag att göra en analys av hur hälso- och sjukvården kan använda professionernas resurser på ett mer ändamålsenligt och effektivt sätt. Analysen ska bland annat belysa de effektivitetsproblem och utvecklingsområden som finns. Betänkandet överlämnades 13 januari 2016.

Sofia Karlsson