Remiss på Betänkandet Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5)

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast 31 maj 2016!

Remissyttranden ska lämnas till Kulturdepartementet senast 21 juni 2016

Utredningen föreslår bland annat att ett nytt mål för demokratipolitiken antas; "en hållbar demokrati som kännetecknas av delaktighet och jämlikt inflytande". För att uppnå målet föreslår utredningen att regeringen ska vidta åtgärder inför och mellan valen som syftar till att öka den politiska jämlikheten. En ny maktutredning föreslås.

Mia Ahlgren