Remiss på Barnkonventionen blir svensk lag (SOU 2016:19)

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast den 16 september 2016!

Remissyttranden ska lämnas till Socialdepartementet senast den 15 oktober 2016.

Barnrättighetsutredningen lämnar i detta betänkande förslag på en lag om inkorporering av FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen), samt en rad åtgärder som behöver vidtas vid en inkorporering, liksom ett antal författningsförslag i övrigt för att stärka barnets rättigheter i svensk lagstiftning.

Stefan Eklund Åkerberg