Remiss: Ordning och reda i välfärden SOU 2016:78

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast den 3 februari 2017!

Remissyttranden ska lämnas till Finansdepartementet senast 24 februari 2017.

Vi ordnar ett remissmöte den 26 januri 2017 på Handikappförbundens kansli.

Välfärdsutredningen har i dag överlämnat sitt betänkande Ordning och reda i välfärden till regeringen. Utredningen har haft i uppdrag att föreslå ett nytt regelverk för offentlig finansiering av privat utförda välfärdstjänster. Syftet med utredningen är att säkerställa att offentliga medel används till just den verksamhet de är avsedda för och att eventuella överskott som huvudregel ska återföras till den verksamhet där de uppstått.

Mikael Klein