Remiss om Delaktighet och rättssäkerhet vid psykiatrisk tvångsvård Ds 2014:28

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast den 3 november 2014!

RSMH kommer att göra ett underlag till yttrande för Handikappförbunden.

Remissyttranden ska lämnas till Socialdepartementet senast 1 december 2014.

I promemorian lämnas en rad förslag för att stärka patientsäkerheten och rättssäkerheten för den som vårdas med stöd av lagen (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård, förkortad LPT, och lagen (1991:1129) om rättspsykiatrisk vård, förkortad LRV.

Emil Erdtman